Bugun...


Hayrettin ALBAYRAK

facebook-paylas
Maşukiyespor, Talha Topçu ile ayağa kalktı
Tarih: 26-12-2023 00:16:00 Güncelleme: 26-12-2023 00:43:00


Uzun yıllar formasını giydiğim, ilk şampiyonluğunda kaptanlığını yaptığım ve yönetimlerinde bulunduğum Maşukiyespor için cumartesi anlamlı bir gündü. Zira Sarı-Kırmızılı ekip İzmit FK ile oynayacağı maçı kazanması durumunda 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan edecekti.

FAALİYETLERİ DURDURMUŞTU

Orada olmayı çok isterdim ama malum akşam Kocaelispor’umuzun ezeli rakibiyle önemli maçı vardı, Maşukiye’deki mücadele başladığı saatlerde biz Adapazarı yoluna çıktık. Milli Egemenlik Caddesi üzerinde oturuyorum. Şampiyon takımı taşıyan üstü açık otobüs, oluşturulan konvoy hemen önümüzdeki yoldan geçmiş, bizim hanım da video çekip bana göndermiş. Kendi Facebook faydamdan paylaşarak kutladım Maşukiyespor’un şampiyonluğunu. Geçmişte defalarca 3.Lig terfi maçlarına katılmış, Süper Lig’de şampiyonluk yaşamış bir camia Maşukiyespor. Pandemi dönemi liglere zorunlu ara verilmiş, sonraki sezon ise yönetim oluşumu sağlanamadığı için Sarı-Kırmızılı takım lige katılamadığı için Süper Lig’den düşmüştü.  O sezon kent genelinde hiçbir kategoriye katılmayan tek kulüptü Maşukiyespor ve ben bunun büyük üzüntüsünü ve utancını yaşamıştım.

HATALARDAN DERS ÇIKARTILDI

Ne olacak bu kulübün hali derken, bir dönem genç takımda oynayan futbolcular Talha Topçu önderliğinde bir toplantı yaparak, ellerini taşın altına koyacaklarını söylediler. Onursal başkan Mesut Öçbe, Yüksel Ateş ile ben de o toplantıya davetliydim. O gün yola çıktı Topçu ve arkadaşları. Geçen sezon 1.Amatör Küme için iddialı bir kadro kuruldu ama sportif başarı gelmedi. Kurumsal anlamda ise çok önemli işler yapıldı. Talha Başkan ve yönetimi yapılan hatalardan gereken dersleri çıkartmış olarak bu sezon başı çok akıllıcı hareket ettiler. Önce tesislerdeki eksiklikleri kendi imkanlarıyla giderdiler, sonra takımın başına Maşukiyespor’dan yetişen Kocaelispor ve Eskişehirspor başta olmak üzere bir çok profesyonel takımda forma giyen İshak Topçu’yu getirdiler. İşi şansa bırakmak gibi bir niyet yoktu.

ZORLU GRUBUN TOZUNU ATTI

 Sağlam bir kadro oluşumuna gidildi. Nitekim o takım ligin tozunu atarak Alikahyaspor, Gebze Birlik, Gölcük Karadeniz gibi dişli rakipler arasından sıyrılıp mutlu sona ulaştı. 14 maçta sadece 1 yenilgi aldı, 5 puan kaybı yaptı. Bitime 2 hafta kala matematiksel olarak Süper Lig’e çıkmayı garantiledi. Başta en büyük payın sahibi olan başkan Talha Topçu kardeşimi, yönetim kurulunu, teknik ekibi, futbolcuları, çalışanları, takımın peşinden giden taraftarları kısaca tüm emek verenleri kutluyorum. Maşukiye futbolun çok sevildiği bir mahalledir, 1952 yılında kurulduğu için köklü bir geçmişi vardır. En üst yerel lige, yani olması gereken yere dönmesi son derece sevindirici. Maşukiye halkına hayırlı olsun diliyorum.

BÜYÜK HEYECANI, COŞKUSU VAR

Kapanmanın eşiğindeki kulüp Talha Toptu kardeşiminim liderliğinde 2 yıl gibi kısa süreçte kuramsal anlamda çok iyi noktalara geldi, sportif başarı gösterdi. Bunun altında ciddi bir emek olduğu gerçek. Talha kardeşimin büyük heyecanı, coşkusu var. Tek beklentisi mahalle halkının kulüplerine destek olması. Talha Topçu, yeni sezona dair de umutlu, iddialı mesajlar veriyor. Alt yapıyı, geleceği ihmal etmemek, kurumsal anlamda yapılanmalara devam etmek şartıyla sportif noktada yeni büyük hedefler koyulmasını destekliyorum. Maşukiye’de ve bölgede çok iyi futbolcu potansiyeli vardır. Öz kaynaktan uzaklaşmamak gerekir. Geçmişte o yanlışa dönüşlü, taşıma suyla değirmen döner sanıldı ama kulüp her defasında kapanmanın eşiğine geldi. Talha Topçu kardeşimi bu konuda özellikle uyarmak isterim.

ÖNCELİK SPORTİF BAŞARI OLMAMALI

Takım elbette en iyi noktalarda temsil edilsin BAL’a, hatta 3.Lig’e çıksın, bunun için çaba gösterilsin ama bence mahalledeki gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutulması, onlara spor yapma imkanı sağlanması çok daha önemli. Bunun için Sarı-Kırmızılı kulübün tüm yaş gruplarında liglere katılım sağlayarak ve diğer branşlara yönelerek lisanslı sporcu sayısını arttırması, faaliyetlerini kesintisiz sürdürmesi gerekir. Kulübü yönetenlerin önceliği bu olmalı. Sportif başarı ikinci planda düşünülmeli. Ben Talha kardeşimin bu anlayışla hareket edeceğine inanıyor, kendisine ve ekibine kolaylık diliyorum. Her zaman yanında olduğunu da belirtmek isterim.  Bir kez daha Maşukiyespor’un şampiyonluğunu kutluyor, Süper Lig’in hayırlı olmasını temenni ediyorum.





YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
YUKARI